JADŁOSPIS

 

PONIEDZIAŁEK 17.11.2025

Śniadanie: Chleb pszenno- żytni/ wieloziarnistymasłem (zboża zawierające gluten) wędlina, ogórek, sałata, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy z wodą

Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mleko i produkty pochodne) Kluski leniwe (mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jajko), kompot

Podwieczorek: kanapka z masłem, twarożek kanapkowy, pomidor, papryka, oliwki, herbata

 

WTOREK 18.11.2025

Śniadanie: Chleb pszenno- żytni/ wieloziarnistymasłem (zboża zawierające gluten) pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorek, mleko, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy z wodą

Obiad: Zupa z ciecierzycy z ryżem (seler, mleko i produkty pochodne) Mix makaronu pełnoziarnistego i pszennego (zboża zawierające gluten), gulasz wieprzowy, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem, kukurydzą, oliwą z oliwek, kompot

Podwieczorek: placuszek z serem (zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajko), mus owocowy, herbata

 

ŚRODA 19.11.2025

Śniadanie: Chleb pszenno- żytni/ wieloziarnistymasłem (zboża zawierające gluten)Kurczak z Bobrownik, ser żółty, ogórek, roszponka, papryka, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy z wodą

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jajko) Ziemniaki, kotlet drobiowy (zboża zawierające gluten, jajko) kalafior gotowany,  kompot

Podwieczorek: Sałatka owocowa, wafel andrut (zboża zawierające gluten)

 

CZWARTEK 20.11.2025

Śniadanie: Chleb pszenno- żytni/ wieloziarnistymasłem (zboża zawierające gluten), jajko, papryka, pomidor , kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: herbata owocowa

Obiad: Zupa dyniowa z makaronem (seler, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jajko) Mix kaszy jęczmiennej i gryczanej, klopsy w sosie pomidorowym (jajko, mleko i produkty pochodne) ogórek małosolny,  kompot

Podwieczorek: Babka jogurtowa (zboża zawierające gluten, jajko) ½ mandarynki, herbata

 

PIĄTEK 21.11.2025

Śniadanie: Chleb pszenno- żytni/ wieloziarnistymasłem (zboża zawierające gluten) parówka z szynki na gorąco, pomidor/ketchup, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa krupnik z kaszą jaglaną (seler, mleko i produkty pochodne ) Ziemniaki, ryba (zboża zawierające gluten, jajko) surówka z kapusty kiszonej,  kompot

Podwieczorek:  Jogurt naturalny, dżem owocowy, żurawina, rodzynki, wafel ryżowy

 

 

 

 

 

Opracowała: Agnieszka Płatek-  intendent przedszkola, Anna Stańko- kucharka

Zatwierdziła: Elżbieta Galos- dyrektor przedszkola

 

 

 

Receptury przygotowywanych posiłków są do wglądu dla osób zainteresowanych u Intendenta w siedzibie przedszkola.

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE Nr 1169/2011

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

 

1-     Zboża zawierające gluten

2-     Skorupiaki i produkty pochodne

3-     Jaja i produkty pochodne

4-     Ryby i produkty pochodne

5-     Orzechy ziemne (arachidowe)

6-     Soja i produkty pochodne

7-     Mleko i produkty pochodne

8-     Orzechy

9-     Seler i produkty pochodne

10-Gorczyca i produkty pochodne

11-Nasiona sezamu i produkty pochodne

12-Dwutlenek siarki

13-Łubin

14-Mięczak