photo2.png
photo1.png
photo3.png

 

przedszkole czernichow jpg

 SZANOWNI RODZICE !

Podajemy nr konta na który można

dokonać przelewu bankowego

za korzystanie z usług przedszkola:

64 859100070060043004620013

 

DANE DO PRZELEWU

NA RADĘ RODZICÓW:

 Ryszka Beata

 Nr konta:

85 8591 0007 0061 0438 8675 0001

 Tytuł: Imię i nazwisko dziecka, grupa

adres e mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

kaciklogo

Koronawirus - Procedury - Informacje

INTERNETOWE PRZEDSZKOLE

wrzesien

Dzisiejszych odsłon139
Ilość wszystkich odsłon318718

Ilość odsłon: 873

JADŁOSPIS

 

PONIEDZIAŁEK 28.09.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) Kurczak z Bobrownik, ogórek, sałata, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, śmietana) Makaron z serem, mus owocowy (pszenica, ser biały) kompot

Podwieczorek: Kanapka z masłem, serem żółtym, pomidor, rukola, szczypiorek

 

WTOREK 29.09.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) twarożek, oliwki, pomidor, roszponka, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa grysikowa (seler), Puree ziemniaczane, kotlet drobiowy (pszenica, jajko), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem i ogórkiem, kompot

Podwieczorek: Ciasto jogurtowe z owocami, herbata

 

ŚRODA 30.09.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) ser żółty, papryka, sałata, mleko, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem (seler, śmietana/mleko) Makaron spaghetti z mięsem i warzywami, kompot

Podwieczorek: Sałatka owocowa

 

CZWARTEK 01.10.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorek, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem (seler, śmietana/mleko) Mix kaszy jęczmiennej i gryczanej, klopsy w sosie pomidorowym, sałata z pomidorem, ogórkiem, pestkami dyni, słonecznikiem, kompot

Podwieczorek: Placuszek z serem, winogrono, herbata owocowa

 

PIĄTEK 02.10.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) wędlina, pomidor, sałata, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa krupnik (seler, śmietana) Ziemniaki, ryba (pszenica, jajko), fasolka szparagowa, kompot

Podwieczorek: Jogurt naturalny, bakalie, chrupki kukurydziane

 

 

 

Opracowała: Agnieszka Płatek-  intendent przedszkola, Anna Stańko- kucharka

Zatwierdziła: Elżbieta Galos- dyrektor przedszkola

 

 

 

Receptury przygotowywanych posiłków są do wglądu dla osób zainteresowanych u Intendenta w siedzibie przedszkola.

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE Nr 1169/2011

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

 

1-     Zboża zawierające gluten

2-     Skorupiaki i produkty pochodne

3-     Jaja i produkty pochodne

4-     Ryby i produkty pochodne

5-     Orzechy ziemne (arachidowe)

6-     Soja i produkty pochodne

7-     Mleko i produkty pochodne

8-     Orzechy

9-     Seler i produkty pochodne

10-Gorczyca i produkty pochodne

11-Nasiona sezamu i produkty pochodne

12-Dwutlenek siarki

13-Łubin

14-Mięczak