photo2.png
photo1.png
photo3.png

 

przedszkole czernichow jpg

 SZANOWNI RODZICE !

Podajemy nr konta na który można

dokonać przelewu bankowego

za korzystanie z usług przedszkola:

64 859100070060043004620013

 

DANE DO PRZELEWU

NA RADĘ RODZICÓW:

 Ryszka Beata

 Nr konta:

85 8591 0007 0061 0438 8675 0001

 Tytuł: Imię i nazwisko dziecka, grupa

adres e mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

INTERNETOWE PRZEDSZKOLE

Czerwiec

Dzisiejszych odsłon46
Ilość wszystkich odsłon307638

Ilość odsłon: 870

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 13.07.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) wędlina, pomidor, sałata, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa krupnik (seler, śmietana) Naleśniki z serem (pszenica, jajko), ½ banana, kompot

Podwieczorek: Koktajl truskawkowy (jogurt naturalny), chrupki kukurydziane

 

WTOREK 14.07.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) jajko, rzodkiewka, szczypiorek, mleko, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa koperkowa z makaronem (seler, śmietana) Ziemniaki, kotlet drobiowy (pszenica, jajko), mizeria ze śmietaną, kompot

Podwieczorek: Placuszek z serem, winogrono, herbata

 

ŚRODA 15.07.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) szynka Włoska, ogórek, sałata zielona, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, śmietana) Makaron z serem, ½ jabłka, kompot

Podwieczorek: Płatki żytnie z mlekiem, rodzynki, żurawina

 

 

 

Opracowała: Agnieszka Płatek-  intendent przedszkola, Anna Stańko- kucharka

Zatwierdziła: Elżbieta Galos- dyrektor przedszkola

 

 

 

Receptury przygotowywanych posiłków są do wglądu dla osób zainteresowanych u Intendenta w siedzibie przedszkola.

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE Nr 1169/2011

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

 

1-     Zboża zawierające gluten

2-     Skorupiaki i produkty pochodne

3-     Jaja i produkty pochodne

4-     Ryby i produkty pochodne

5-     Orzechy ziemne (arachidowe)

6-     Soja i produkty pochodne

7-     Mleko i produkty pochodne

8-     Orzechy

9-     Seler i produkty pochodne

10-Gorczyca i produkty pochodne

11-Nasiona sezamu i produkty pochodne

12-Dwutlenek siarki

13-Łubin

14-Mięczak